Experts d'art descobreixen la Casa Coll i Regàs i la Basílica de Santa Maria

La Casa Coll i Regàs i la Basílica de Santa Maria es donen la mà en una nova iniciativa que pretén apropar el patrimoni mataroní als ciutadans a partir d’un enfocament diferent. “Patrimoni de la mà dels experts” és el nom de la col•laboració entre aquests dos edificis que s’inaugurava aquest dissabte. La primera de les tres cites d’un cicle que posa l’accent en les arts i els oficis vinculats als monuments de la ciutat. En aquest sentit, són experts, i no els guies de les visites habituals, els qui conviden a viatjar a través dels elements més característics d’aquests espais. La directora de la Fundació Iluro, Marta Ibars, repassa la intenció de l’activitat. 

L'objectiu  és connectar els dos edificis tot posant en valor els elements del seu exterior. La Doctora en Història de l'Art, Lluïsa Amenós, destaca que en aquest primer itinerari han s’han volgut centrar en la polivalència de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch. Per això han fet una primera parada a Santa Maria per explicar els precedents del modernisme. 

Aquesta nova proposta turística i cultural és un complement de les rutes que s’ofereixen regularment. Fins a sis especialistes de la història de l’art català acompanyen els curiosos en aquestes visites combinades.

Informa: L.Cera / J.Masriera