'Estol' i 'Many', dues produccions del Mercat de les Flors que es podran veure a Mataró

Foto: Danza.es

El Mercat de les Flors de Barcelona ha estrenat aquest dijous la primera Producció Nacional de Dansa, dos espectacles que faran gira per 18 municipis de Catalunya, entre ells Mataró. Es tracta d’un projecte impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat que té com a objectiu apropar la dansa a tots els públics. La producció inclou ‘L’estol’, un muntatge sobre el desig de volar creat per Roser López Espinosa, i ‘Many’, una peça més abstracta sobre l’individu i els col·lectius ideada pel coreògraf britànic Thomas Noone. A Mataró, els dos muntatges es podran veure el 28 d’octubre al Teatre Monumental.

Escoltem ara Roser López Espinosa, qui explica en què s’ha inspirat per crear el muntatge ‘L’Estol’. El conseller de Cultura, Lluís Puig, ha dit en la presentació de la producció que el projecte tindrà continuïtat i que ajudarà a captar més públic per a la dansa que es fa Catalunya. Per aconseguir-ho,  també es faran activitats on s'explicarà, per exemple, el llenguatge del cos i les eines d'expressió.

El pressupost anual és de mig milió d'euros. La Generalitat n'aporta 330.000; el Mercat de les Flors, uns 100.000 i els municipis on es veurà 6.000 cada un.

A més de Mataró, la primera Producció Nacional de Dansa es podrà veure a poblacions com Olot, Reus,  Manresa, Vic, Badalona, Sant Cugat del Vallès.