Espartac Peran publica el llibre 'Tres desitjos abans de morir'

El periodista mataroní diu a l'Entrevista de Mataró Ràdio que 'és una reflexió sobre la mort'. La presentació es farà dimecres dia 14 al mercat de la Plaça de Cuba.

El periodista Espartac Peran amb el seu llibre 'Tres desitjos abans de morir'
El periodista Espartac Peran amb el seu llibre 'Tres desitjos abans de morir'

A partir d’avui es pot trobar a les llibreries el llibre “Tres desitjos abans de morir”, del periodista mataroní Espartac Peran. Un text meditat i de llarga gestació que el periodista ha escrit partint de l’experiència personal. El llibre parla de la mort de persones properes i de com afecta al seu entorn. En aquest cas, la mort d’un germà que mai no va conèixer i també la mort dels pares encara massa joves, és el punt de partida d’un text sincer i emotiu. Molts lectors s’hi podran sentir identificats perquè el llibre versa sobre el procés de dol i reflexiona sobre les diverses morts, també la perinatal. 

ESPARTAC PERAN, periodista
Hi ha gent que diu: i ara aquest què fa amb un llibre? Com que som així. I un llibre sobre la mort? Qui és aquest per reflexionar sobre la mort. Perquè també som així. No podem reflexionar sobre la mort. I aquí no ho vaig voler posar, però és una reflexió sobre la mort. La meva. Amb tots els respectes. Demanant disculpes per opinar sobre la mort. Però, no és un llibre de Mataró. Però he nascut a Mataró. No és un llibre sobre els meus morts. Perquè hi ha una frase que a mi m'agrada dir moltes vegades perquè quedi molt clar. Que és que els meus morts no són més importants que els teus. Per tant no és un llibre per fer-se el xulo de dir mira que malament ho he passat. Crec que el fracàs d'aquest llibre és si algú ve i em diu: Ostres, Espartac, ho has passat bastant malament. Aquets serà el fracàs d'aquest llibre. Perquè intento que el Mataró siguin tots els pobles i totes les ciutats de tota la gent. I que les morts, quan parlo dels meus pares, quan parlo del meu germà, quan parlo del veí, quan parlo de l'amiga, siguin els teus pares, el teu fill, els teus amics... I que reflexionem tots plegats amb el que està passant amb la mort.

El llibre es presentarà a Mataró dimecres 14 de setembre a les 7 del vespre. La presentació es farà al mercat de la Plaça de Cuba, amb la presència del periodista Eloi Vila i la historiadora Pilar González Agàpito.