Escarteen Sisters fan ‘sold out’ al Casal Aliança

El cicle Músiques Tranquil·les torna a engegar amb les germanes del Penedès i la seva música intimista a cavall del jazz i el folk

Dues germanes del Penedès, la Laia i la Flàvia, conformen Escarteen Sisters. Aquest duet ha permès encetar de nou el cicle Músiques Tranquil·les, aturat per les restriccions del coronavirus. Elles mateixes estaven programades per l’any passat, però no ha estat fins ara que han pogut actuar a Mataró. A través de les dues veus, el violoncel i el violí,  han transformat el Casal Aliança en un espai intimista entre les Escarteen Sisters i el públic. Un públic que ha omplert la sala en la totalitat de l’aforament permès i ja s’havien venut totes les entrades abans del concert. El seu estil particular, a cavall del jazz i el folk tot i que consideren que és una barreja d’estils que els han influenciat, s’ha pogut també cultivar durant els mesos de confinament. Durant el concert s’han pogut escoltar composicions pròpies i alguna versió folk.

El seu primer disc, que els ha permès fer gira per tot Europa, concerts arreu de Catalunya i que rep el nom de la mateixa formació, els ha obert portes fins i tot a la participació de diferents festivals. La creació del duet es va produir fa anys per un motiu familiar i ple de tendresa: enviar cançons a Bèlgica perquè les escoltés el seu avi.

Escarteen Sisters pensa en un segon disc tot i que assegura que encara s’han d’organitzar. Mentre això no arribi, la setmana vinent toquen conjuntament amb la cantant Sílvia Pérez Cruz, en un concert en què també ja s’han venut totes les entrades.

Informa: M.Gómez