Es posa a la venda 'Seguiré els teus passos', la novel·la "confinada" de Care Santos

Des d’aquesta setmana ja es pot comprar a les llibreries ‘Seguiré els teus passos’, l’última novel·la de l’escriptora mataronina Care Santos. El llibre, que viatja a la Guerra Civil i aprofundeix en el paper de la memòria, conclou una bilogia sobre la maternitat iniciada ara fa dos anys amb ‘Tot el bé i tot el mal’.  

La protagonista de ‘Seguiré els teus passos’ torna a ser la Reina Gené, aquella dona imperfecta que intenta compaginar la seva vida professional i personal amb la seva condició de mare. Com a la novel·la anterior, la Reina rep una trucada que trasbalsa els seus plans immediats. Però ara, en lloc de deixar-ho tot per ajudar el seu fill adolescent, ho farà per investigar el passat de la seva família. 

En aquesta història, el lector acompanyarà la protagonista fins a la localitat lleidatana de Conques per descobrir un secret amagat des del 1939. Un viatge emocional al passat que transformarà la Reina com a persona, però que també deixarà de manifest que la Guerra Civil espanyola continua molt vigent a dia d’avui, tal i com ha explicat la mateixa Care Santos a Mataró Audiovisual. L'escriptora assegura que "la ficció és un terreny fantàstic per preguntar-se quin paper té la memòria en la nostra vida". I això és el que, segons Santos, vol aconseguir aquesta novel·la: "interpel·lar el lector sobre quina mena de persona és". És a dir: "aquella que prefereix oblidar-ho tot o bé aquella altra que considera que l'oblit és terapèutic i necessari". 

‘Seguiré els teus passos’, publicada tant en català com en castellà, s’ha posat a la venda gairebé tres mesos després del previst a causa del coronavirus. Com diu l’autora, es tracta d’una “novel·la confinada’. Però Santos espera poder recuperar el temps perdut les pròximes setmanes i compartir el llibre amb els seus lectors, sobretot, el proper 23 de juliol, quan es celebrarà Sant Jordi.

Care Santos és autora d’una desena de novel·les, d’entre les quals destaquen ‘Habitacions tancades’, adaptada com a sèrie de televisió, ‘Desig de xocolata’, Premi Ramon Llull el 2014, i ‘Mitja vida’, guardonada amb el Nadal el 2017. 

Informa: B. Doñate