Entrades a 3,5 euros fins dijous per la festa del cinema a Mataró

Les sales de Cinesa Mataró Parc s’han adherit a la iniciativa, que torna amb la reivindicació que els cinemes són segurs després d’haver-se suspès l’any passat

Fotografia: Mataró Audiovisual

Els cinemes de Mataró Parc s'han afegit aquesta setmana a la campanya 'Jo vaig al cinema', una iniciativa que permet veure pel·lícules d'estrena a un preu reduït. En concret, fins a aquest dijous, es paga per entrada tan sols 3,5 euros, quan normalment s'han d'abonar uns 8 euros. La campanya, que va néixer el 2009 i és d'àmbit estatal, ha arribat aquest any a 55 sales de cinema de tot Catalunya. Al Maresme, a banda de les sales de Cinesa a Mataró, també s'hi han afegit els cinemes Ocine d'Arenys de Mar.

La iniciativa, coneguda com la festa del cinema, no es va poder celebrar l'any passat a causa de la pandèmia. Però ara ha tornat amb més força que mai, tot reivindicant que les sales de cinema són espais segurs davant de la Covid-19. La novetat, precisament a causa del coronavirus, és que aquest any les sales adherides posen les entrades a la venda directament, tant per internet com a les taquilles, i qui les compra no ha de fer cap altra gestió. Abans de la pandèmia, calia apuntar-se prèviament a la campanya per poder participar-hi.

A Mataró, aquest dimarts ja havien assistit a la festa del cinema uns 1.700 espectadors. La previsió és poder arribar a les 5.000 persones quan acabi la campanya, una xifra que ja s'hauria assolit en edicions anteriors, segons han explicat a Mataró Audiovisual des de Cinesa.

Algunes de les pel·lícules que es poden veure aquests quatre dies a un preu reduït són grans produccions de Hollywood, com 'Dune', 'Cry macho', 'Fast and furios 9' i 'Free guy'. També hi ha pel·lícules espanyoles d'estrena, com 'Maixabel' i 'Operación Camarón' i d'altres films recomanats per a tota la família, entre ells, 'La patrulla canina' o l'última entrega de 'El bebé jefazo'.

La campanya, que té com a objectiu ajudar el cinema a guanyar espectadors i a fidelitzar els que ja té, és una iniciativa de la FECE, la Federació d'Empresaris de Cinema d'Espanya. El govern espanyol dona suport a la festa del cinema a través de l'ICAA, l'Institut de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals.

 

Informa: B.Doñate