En Robafaves torna a ser la imatge de Les Santes

La figura d'en Robafaves és la imatge del cartell de Les Santes 2018. L'autor mataroní Jordi Prat Pons és el creador del cartell. En Robafaves apareix sense rostre i com a eix central de la imatge, després de 30 anys sense fer-ho. L’artista ha utilitzat la tècnica del collage, molt recorrent en la seva obra, i col·loca la figura d’en Robafaves sobre un fons de color groc, símbol de festa, estiu i calor. Tot i que Prat assegura que la idea principal no era aquesta, ha analitzat els cartells fets fins ara i per això ha acabat decidint fer el rostre de la figura més emblemàtica i icònica de la Família Robafaves.

El fotoperiodista Manel Quirós serà el fotògraf d’aquestes properes Santes. La decisió, com la de l’artista al cartell, en mans de la Comissió d’Imatge de la Festa Major, arriba per la llarga trajectòria del mataroní. Quirós fa deu anys que viu a Edimburg i destaca per la seva projecció internacional i la visió en la lluita pels drets humans. El fotoperiodista no sap com plasmarà Les Santes, tot i que ha confessat que li fa molta il·lusió la petició i que les vol captar com a aquell qui les viu per primera vegada.

La presentació del cartell s’ha fet pràcticament amb dos mesos d’antelació del que es feia fins al moment. L’Ajuntament argumenta que es tracta de poder donar més temps a les empreses que es presenten al concurs de confecció i estampació de les samarretes i el marxandatge.

Durant la presentació també s’ha aprofitat per explicar que hi haurà un canvi d’emplaçament de dos dels actes habituals de Les Santes. Així tant la Revetlla de Festa Major del 26 de juliol, com els Requisits del 28, que tradicionalment s’ubicaven al Parc Central, es traslladaran aquest any a la Plaça de Santa Anna.

Informa: M.Gómez