En Pellofa XLII arriba aquesta tarda a Mataró

Mataró espera l’arribada d’en Pellofa XLII aquesta tarda a la ciutat. Els Botargues, guàrdia personal d’en Pellofa, reapareixen des del seu fosc amagatall per anar a rebre el rei del Carnestoltes mataroní. Serà a partir de les 8 del vespre, des del Pati del Cafè Nou sortirà el Despertar dels Botargues i a continuació, des de l’Ajuntament sortiran les Momerotes. Ja a dos quarts de nou del vespre a la Plaça Santa Anna farà aparició en Pellofa 42 i anirà fins a l’Ajuntament on farà el seu tradicional i irreverent pregó. D’aquesta manera quedarà proclamat el regnat de disbauxa d’en Pellofa XLII.

Entitats, escoles i grups diversos formaran aquest dissabte a la tarda la rua, un dels actes centrals del Carnestoltes. Més d’una quinzena de comparses inscrites i gràcies al voluntariat, faran que el Carnestoltes mataroní torni a ser una de les cites més participatives del calendari festiu.

També pel que fa a aquest cap de setmana, diumenge serà el torn dels més petits a la ressaqueta d’en Pellofa, i és que el rei del Carnestoltes és molt dormilega i més de la festa de dissabte. Per això les famílies, amb la Momerota, l’hauran de despertar des de l’Ajuntament a les 11 per anar al Ball infantil, que tindrà lloc a Santa Anna i que anirà a càrrec de Landry el Rumbero. Des de les 11 i fins les 2, precisament a Santa Anna s’hi instal·larà el fotògraf Enric Lucena per immortalitzar tots els mataronins que vinguin disfressats i es vulguin fer un petó davant de l’objectiu.

Informa: C.Sánchez