En marxa la Setmana de Música Antiga de Mataró

Diumenge es va encetar la Setmana de Música Antiga de Mataró, a la Basílica de Santa Maria, arribant ja a la seva 35ena edició. Aquest any, el festival finalitzarà diumenge 26, i serà un homenatge a Monteverdi i Philipp Telemann. Enguany l’atzar ha fet que aquest 2017 sigui l’aniversari de dos insignes del barroc musical.

Roger Junyent i el Trio Barroc del Cafè obren la XXXV Setmana de Música Antiga, en un entorn priviligiat i una acústica estupenda, com és la Basílica de Santa Maria. Un espai com la Capella dels dolors que ens situa en el context barroc de Telemman, una de les figures que aquest any s'han escollit per a homenatjar, l'altre personatge és Monteverdi.

Com a característica d'aquesta primera jornada és que en cap altra actuació de la setmana s'ha aconseguit que els tres concerts girin tots al voltant d'aquests dos aniversaris: Els 250 anys de  la mort de Telemann i Claudio Monteverdi els 450 del seu naixement.

Dos autors de música referència del barroc, que marquen els marges del Barroc, Monteverdi al principi de l'etapa i Telemann al final, per això l'edició d'aquest any es titula: Les fronteres del Barroc.

Un monogràfic que continuarà aquest divendres amb Vox Harmonica Ensemble, i finalitzarà, diumenge 26, amb el concert més gran, i en aquest cas a l'Altar del roser, amb el Cor Ciutat de Mataró, com a cirereta final.

Informa: M.Mir/ J.Masriera