En marxa la segona edició del Certamen Musical i Literari Núria Masafrets

Persones que aprenen català escriuen poesies que seran musicades i il·lustrades. Dissabte es fa un taller gratuït amb el músic Peter Slow per posar música a algun dels poemes

Núria Masafrets en una imatge d'arxiu
Núria Masafrets en una imatge d'arxiu

El mes de març de 2021 va morir Núria Masafrets, luitadora antifranquista, historiadora, mestra d'escola d'adults, cooperativsta, excursionista, poetessa i cantant. També era la responsable de comunicació del Banc dels Aliments al Maresme. Per recordar-la, les seves nebodes van organitzar un Certamen Literari i Musical que arriba a la seva segona edició. 

ARIADNA MASAFRETS, Aula de Mùsica Masafrets.
Com que tot va ser tan sobtat i desagradable, vam pensar que havíem de poder estar amb ella amb tot el procés cultural de la ciutat i hem de buscar una manera on poder.ho continuar.

HELENA MASAFRETS, Aula de Música Masafrets.
Perquè traslladava molt un valor que compartim a casa i que ella ens ha inspirat molt a entendre, que és el fet que tots tenim la oportunitat d'expressar-nos artísticament i hem de poder ser escoltats sense que hi hagi un barem de qui és professional i qui no. 

En el certamen, persones que estan aprenent català esciruen poemes que són musicats en tallers participatius oberts a tothom i amb protagonistes com Gessamí Boada, Peter Slow i Carles Cañizares. També es farà un taller amb Rubén Bravo per crear il·lustracions per editar un llibre amb els poemes. Els poemes musicats s'interpretaran en un concert al Cafè Nou el 8 de julioll.

HELENA MASAFRETS, Aula de Música Masafrets. 
L'objectiu és musicar aquestes poesies i després tocar-les en un concert i fer una publicació d'aquestes poesies amb les il·lustracions que es faran en un dels tallers també. 

ARIADNA MASAFRETS, Aula de Música Masafrets.
Al final, música i il·lustració acaben sent la mateixa eina, que és donar-li una dimensió més a la paraula escrita. 

Aquest dissabte es fa un taller participatiu gratuït al Centre Cívic Pla d'en Boet amb el músic Peter Slow. Cal inscripció prèvia a certamennuriamasafrets.cat