En marxa els clubs de lectura que impulsen des de Dòria Llibres

En marxa els clubs de lectura que impulsen des de Dòria Llibres. Amb l’arrencada del curs escolar, s’inicien també les extraescolars i no només d’infants i joves, sinó també d’adults, com aquests clubs, que pretenen incentivar la lectura i aprofundir en temàtiques concretes. Per aquest primer trimestre Dòria Llibres planteja quatre clubs, que comencen tots ells aquesta mateixa setmana: joves apassionats: “i si m’agrada llegir, què?”, joies de la literatura universal, narrativa en femení: tres dones, tres vides i el de novel·la negra, tres dones negres. Clubs que cada any queden plens tot i que des de Dòria Llibres asseguren que cal insistir més. 

“Don de lenguas” de Rosa Ribas, ha donat el tret de sortida aquest dimarts als clubs de lectura i ha comptat amb la presència de la mateixa autora, que viu a la ciutat alemanya de Frankfurt i que ha vingut a Mataró expressament per assistir en aquest club. A través de la seva novel·la negra basada en la història d’una periodista, Ribas ha volgut ser present per conèixer de primera mà les impressions i sensacions dels seus lectors. 

Joan Ametller i Pere Matallana són les dues persones encarregades de conduir el club de lectura de novel·la negra, que ja porta tres anys, i que aquesta vegada se centra en autores catalanes. Matallana explica que al principi no ho tenien clar però que endinsar-se en Rosa Ribas, Rauqel Gámez-Serrano i Teresa Solana ha estat un gran descobriment.

Els clubs de lectura consisteixen en ser petits debats reflexius sobre les lectures proposades pels conductors. Cada mes toca un volum d’un llibre i la trobada s’acaba ambientant amb els companys del club, l’ambient dels llibres i algun aperitiu gastronòmic.

Informa: M.Gómez / J.Peñaranda