Els The Tyets presenten ‘El pipeig’, el seu primer disc

El grup mataroní crea 9 cançons molt diferents amb el ‘trapetón’ com a protagonista

Amb el seu particular estil, els mataronins The Tyets debuten amb el seu primer disc. L’han anomenat ‘El pipeig’ que és un concepte que asseguren que retrata el fet de trobar-se amb amics, sortir de festa o generar ambient. Unes situacions precisament contràries a les restriccions per aturar el contagi de coronavirus i que per aquest motiu, tant Oriol De Ramon com Xavi Coca els dos membres del grup, confessen que els genera nostàlgia. De totes maneres, res els ha impedit treballar en aquest disc creat durant el confinament, ja que estan acostumats a treballar en línia. Un treball discogràfic que asseguren que està més pensat que mai, amb “molta maduració” des de la lletra fins als petits sons, malgrat sembli, en alguns casos, improvisació. Això ha provocat que ‘El pipeig’ compti amb un total de 9 cançons molt diferents entre elles, des de ‘Mama tinc pipí’ fins a ‘Trapetón tón tón’.

La barreja entre ‘reggaeton’ i trap, que els The Tyets anomenen ‘trapetón’ els va fer destacar fa pocs anys entre el panorama musical per la seva manera d’entendre la música urbana. A les xarxes socials es van donar a conèixer amb cançons com RRHH (Tinc una casa), Hamaking o, més recentment, Menorca. Cap d’aquestes cançons però, l’han volguda incloure al disc i és que han preferit crear un disc nou al cent per cent per donar aire fresc als seus seguidors i així, diuen, poder mesurar la resposta.

De moment no hi ha dates per presentar el disc sobre els escenaris, però els The Tyets aprofiten per promocionar-se a través de les xarxes socials amb concerts en línia, podcast o  potenciar els seus canals habituals per arribar a més persones.

L’entrevista sencera s’emetrà al programa Traç de Cultura d’aquesta setmana.

Informa: M.Gómez