Els titelles de La Sola Cia, al Casal l’Aliança

Organitzat per Maresme Titelles la companyia ha portat a Mataró l’espectacle CircOland

La Sola Cia ha aterrat al Casal l’Aliança. Ho ha fet amb el seu espectacle CircOland, estrenat a finals de l’any 2018. La funció, destinada a un públic familiar de més de 2 anys, ha girat entorn els Germans Boom, uns homes bala que no es posen d’acord i són molt lents. Enmig de la seva història els ha arribat un canó però els dos germans es barallen per fer el llançament fins que arriba la tieta Lena, que els dóna un cop de mà.

Aquest espectacle està concebut perquè tingui molta interacció del públic, però les mesures restrictives del coronavirus ho impedeixen. És per això que des de la companyia La Sola Cia s’han reinventat i han incorporat la persona que els feia de tècnic, la Mireia Nogueras, dalt l’escenari.

Escoltem a la titellaire Helena de Sola i la Mireia Nogueras.

“CircOland és un espectacle de titelles de diferent format, on hi ha guant, taula, objectes,... Això ho vam estrenar a finals del 2018. La Mireia només feia de tècnica però com que és artista, des del Covid puja a l’escenari a donar més dinamisme. Agafàvem la gent del públic i ara no podem fer-ho. I ara el personatge, que era de senyora tècnica, ara és més còmic i interactua amb l’artista de circ que és qui porta el pes de l’espectacle”.

L’espectacle està organitzat per l’Associació Cultural Maresme Titelles, que valoren molt positivament la reobertura dels espais culturals i celebren poder organitzar actes i espectacles culturals com CircOlant encara que s’hagin de complir totes les mesures de seguretat.

Així ho explica Biel Porcel, de l’Associació Cultural Maresme Titelles.

“Estem molt contents de poder fer les funcions, encara que sigui amb l’aforament limitat. Creiem que les famílies necessiten aquest tipus d’activitats per poder distreure’s i alimentar la seva ànima. Els aforaments estan bé, no és com abans perquè estem limitats, però l’acollida és bona, el públic respon i la gent té ganes de gaudir d’espectacles, de sortir de casa i fer actes socials. Crec que és molt bo i molt sa també per la nostra ment”.  

Totes les activitats familiars es poden consultar al web de Cultura Mataró. Diumenge dia 21, per exemple, té lloc l’espectacle Baobab al Teatre Monumental a càrrec de la companyia La Pera Llimonera.

Informa: M.Gómez / C.Mora