Els Pastorets tornen amb tota la seva esplendor

“L’estel de Natzaret”, que recupera els decorats i el vestuari després de la pandèmia, s’ha estrenat el dia de Sant Esteve

Amb més ganes i il·lusió que mai, Els Pastorets de Mataró han tornat a l'escenari de la Sala Cabanyes, un any més, però recuperant tota l'esplendor després de la pandèmia. L'estrena d'aquesta edició de "L'estel de Natzaret" s'ha dut a terme el dia de Sant Esteve amb la recuperació dels decorats i el vestuari, després de dos anys de restriccions a causa de la Covid.

La presidenta de la Sala Cabanyes, Anna Gené, ha destacat que enguany també s'ha pogut recuperar el gruix de pastors i pastores que participen en l'obra.

Anna Gené (presidenta Sala Cabanyes): Recuperar el que és l'essència dels Pastorets, que són els pastors i les pastores i que és el gruix del que representa aquest acte tradicional i popular, representa molta satisfacció.

Per la seva banda, el director artístic del muntatge, Marc Abril, ha manifestat que, a més de recuperar els decorats i el vestuari, enguany també s'ha aprofitat per posar al dia d'altres aspectes de l'espectacle.

Marc Abril (director escènic Els Pastorets): Hem feminitzat alguns personatges, ja que hi havia una clara descompensació entre personatges masculins i femenins; hem revisat la durada del muntatge, passant-lo de les tres hores a les dues hores i quaranta-cinc minuts i també hem renovat alguns vestuaris i hem afegit efectes especials.

Com sempre, la representació ha comptat amb escenes icòniques i pròpies com el Ball de les Pedretes, el Retorn del Fill Pròdig, les facècies d'en Jonàs i Mataties, els dos pastorets protagonistes, o la batalla final entre el Bé i el Mal.

Aquest espectacle es nodreix, sobretot del múscul i el directe de les representacions, on s'hi aboquen els esforços de prop de 300 actors voluntaris i 17 músics. Un fet que omple d'orgull als que hi prenen part.

Arnau Aragón (actor): Des que sóc petit faig Els Pastorets, i per mi és la manera de transmetre a la ciutat una tradició que es porta fent des de fa 100 anys.

Roser Monlleó (actriu): Participar en Els Pastorets, per mi, és com estar amb la família. Jo estic aquí des de l'any 1987 i, per tant, és com la meva segona casa.

Tot plegat de cara a materialitzar un espectacle majúscul que fa les delícies any rere any, i tossudament, als centenars d'espectadors d'arreu del territori que s'acosten fins a la Sala Cabanyes de la capital del Maresme per gaudir d'aquest muntatge obra de Ramon Pàmies i amb música dels mestres Joan Fargas, Enric Torra, Miquel Ferrer i Felip Vilaró.

Aquesta temporada "L'estel de Natzaret" encara té previstes 7 representacions més, entre caps de setmana i festius. Un calendari que allargarà fins al 22 de gener.

Els Pastorets de Mataró es van començar a representar l’any 1916 i són, des de fa més de 40 anys, Patrimoni Cultural de la ciutat. A més, l’any 2016 la Sala Cabanyes va rebre la Creu de Sant Jordi.