Els museus de Mataró obren les seves portes per celebrar el seu dia

Can Serra Museu de Mataró

Mataró se suma un any més a la celebració aquest divendres del Dia Internacional dels Museus. A més, també s'han preparat activitats de cara a dissabte dia 19 que tindrà lloc la Nit dels Museus. Per celebrar les dues efemèrides i, amb la participació del Museu Arxiu de Santa Maria i de la Fundació Iluro, la ciutat obre els principals equipaments museístics i sales d’exposicions al públic. La idea és oferir una visió diferent i més amena de les seves sales. Un total de 17 activitats per a tots els públics i amb ampliació de l’horari d’obertura la nit del 19 de maig.

El lema d’enguany d’aquesta celebració promoguda per l’ICOM (el Consell Internacional dels Museus) i que compta amb el suport del Consell d’Europa i la UNESCO és “Museus hiperconnectats: nous enfocaments, nous públics. En aquest context, els museus i sales d’exposicions de la ciutat se sumen a les dues iniciatives amb una programació especial que convida a gaudir i fer un recorregut pels diversos equipaments. Mireia Blesa, conservadora del Museu de Mataró, explica que intenten oferir nous vessants dels equipaments a través d'activitats diverses.

Els equipaments que hi participen són Can Serra, Ca l’Arenas i Can Marfà Gènere de Punt del Museu de Mataró, Can Palauet, la Nau Gaudí, la vil·la romana de Torre Llauder, al Casa Coll i Regàs, el Museu Arxiu de Santa Maria i l’Ateneu de la Fundació Iluro. És el tercer any que se celebren aquestes efemèrides amb una àmplia i variada programació, que es pot consultar completa al web culturamataro.cat.

 

Informa: C.Sánchez