Els Montgrins, protagonistes del concert de Les Santes

La pluja ha sorprès la cobla orquestra de Torroella de Montgrí durant els assajos, però al final ha pogut actuar al Parc Central Vell con estava previst.

El concert de Les Santes de Mataró d’aquest divendres 29 de juliol ha anat a càrrec dels Montgrins, la cobla orquestra més antiga de Catalunya que continua en actiu. La formació musical ha actuat al Parc Central Vell, ple de moltes persones que volien gaudir del tradicional repertori de Festa Major. La pluja havia sorprès l’orquestra quan assajava però al final s’ha obert el dia i ha pogut actuar com estava previst.

La cobla orquestra Els Montgrins va ser fundada el 1884 per Pere Rigau a Torroella de Montgrí, d’aquí el nom de la formació. A l’actualitat, està dirigida per Ivan Joanals i compta amb més d’una vintena de treballadors, entre músics, cantants, muntadors i tècnics. A Mataró, tots ells han actuat a la tarda i tornaran a fer-ho a la nit al mateix espai, juntament amb La Ghetto Orchestra. L’actuació doble s’emmarca a l’Espetec final, on actuaran fins a les 6 de la matinada. 

Els Montgrins acumulen diversos reconeixements, entre ells, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat i el Premi Nacional de Música. També destaquen per haver estat la formació que va representar Barcelona a l’Exposició de París del 1929;  per haver estat la Cobla oficial dels Jocs Florals de Caracas (1975) i per haver estat l’ambaixadora de la sardana als Jocs Olímpics d’Atlanta del 1996.
Informa: B. Doñate