Els Grallers de Mataró celebren els seus 40 anys amb un llibre de partitures

Els Grallers de Mataró celebren que fa 40 anys que van tornar a sortir al carrer per tocar les gralles i el tabal. Ho van fer després d’una llarga aturada, la de la dictadura franquista. Els primers anys, van acompanyar la figura de la Momerota per Les Santes, però amb el temps van decidir actuar en d’altres actes, sempre reivindicant el valor d’un instrument de vent que va néixer a la Catalunya Nova el segle XVIII i que forma part de la tradició catalana.

Aquest diumenge, la Casa de la Música li ha dedicat un dels seus vermuts musicals, coincidint amb la celebració d’aquesta efemèride. Andreu Carretero, membre històric dels Grallers de Mataró, explicava l’origen de l’entitat, nascuda l'any 1979.  

Des d’aleshores, els Grallers de Mataró han publicat dos discos i ara, coincidint amb el seu quarantè aniversari, han publicat un llibre de partitures titulat ‘Llegint la canya’. Algunes d’aquestes melodies s’han pogut escoltar aquest diumenge a la Plaça del Palau, on els Grallers de Mataró han actuat acompanyats del grallers de la colla Músx i els de l'Escola Municipal de Música de Mataró, l’EMMM. 

El concert, coorganitzat per l’Associació de Veïns de Rocafonda, Esperança i Ciutat Jardí, ha coincidit amb una altra celebració, la de la Ciutat Jardí, una zona de Mataró que enguany commemora el seu setantè aniversari.   

Informen: B. Doñate i J.Masriera