Els GospelSons i les Havaneres a l'escenari Espigó

Els GospelSons, les havaneres i el rom cremat van ser els protagonistes de la nit del 24, la que dóna el tret de sortida oficiós a Les Santes. Uns concerts que enguany arribaven amb canvi d’ubicació: del tradicional escenari del Passeig del Callao al nou escenari Espigó de la platja del Varador.

Des de fa més de deu anys, el concert de Les Santes marca el final de curs del cor dels GospelSons. Com és habitual, el cor mataroní va oferir un repertori basat en temes que van des del gòspel a al pop, passant per la rumba el soul, el blues o el rock i que va barrejar cançons que habitualment interpreten els GospelSons amb d’altres que han interpretat recentement, com Bohemian Rhapsody de Queen. Un recital, que segons explica la directora dels GospelSons, Georgina Blanch, és sempre especial pel cor mataroní.

I després del concert dels GospelSons, va arribar un altre dels moments més esperats del dia 24: les havaneres. Prop de 4.500 persones es van apropar a l’escenari Espigó per gaudir de les veus de Neus Mar, que va oferir un recital d’havaneres i cants de taverna, i de Les Anxovetes, que van versionar havaneres tradicionals. Unes havaneres que sempre van de la mà del rom cremat i els tradicionals gots de terrissa, que es van esgotar.

 

Informa: S.Ruiz/ M.Rodríguez/ J.Monfort