Els Gegants tornen a ballar a Mataró envoltats de mesures de seguretat

Amb les entrades esgotades des de fa dies, els afortunats que en van aconseguir per aquest divendres Dia de Sant Jordi han pogut gaudir, un any després, d’una adaptació de la tradicional Gegantada.

Els Gegants tornen a ballar a Mataró envoltats de mesures de seguretat

Fins a 450 persones han pogut gaudir aquest divendres a la tarda de la Mostra de Balls de Gegants, Gegantes i Nans emmarcada dins dels actes oficials de Mataró per celebrar Sant Jordi. Una activitat que ha estat diferent a com la coneixíem i és que enlloc de fer-se una cercavila pels carrers de la ciutat, l’espai situat al voltant de la carpa del Parc Central ha estat l’escenari que ha acollit els balls individuals dels gegants de 13 colles de Mataró.

Els afortunats que van poder adquirir invitacions per l’esdeveniment, han assistit de manera puntual a la cita, han ocupat les seves respectives cadires i rere les mascaretes es podia palpar la il·lusió de tornar a sentir i veure els gegants en directe. Els grans absents però, han estat els membres de la Família Robafaves ja que des d’aquest divendres i fins el proper 15 de maig estan exhibits al vestíbul de l’Ajuntament. Una mostra per la qual tampoc queden entrades. A més, a diferència d’altres anys, tampoc hi ha pogut participar la totalitat de les colles i entitats geganteres que hi ha a la capital del Maresme.

Cal recordar que aquesta adaptació de la tradicional Gegantada va exhaurir les invitacions per assistir-hi poca estona després que es posessin a disposició del públic. Es van ofertar fins a 1.350 localitats distribuïdes en tres passis: el d’aquest divendres a les 7 de la tarda, coincidint amb Sant Jordi; i dos més per dissabte 24, un a les 12 del migdia i un altre a les 7 de la tarda. Per aquells que no hàgiu pogut aconseguir entrades per cap de les actuacions, Mataró Audiovisual emetrà en directe el passi d’aquest dissabte a les 12 del migdia. També es podrà veure per la web de cultura de l’Ajuntament de Mataró (www.culturamataro.cat).

Informa: L.Sanmiquel / J.Peñaranda