×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Els Capgrossos viatgen al País Basc el 7, 8 i 9 de setembre

Font: Wikipèdia

Els Capgrossos de Mataró preparen el seu viatge a Eltziego, un municipi a la província d’Àlaba al País Basc. La visita dels mataronins s’inclou en les seves Festes Patronals anomenades “Fiestas en Honor a la Virgen de la Plaza”. S’hi desplaçaran en autobús prop de dos-cents capgrossos i ho faran el cap de setmana del 7, 8 i 9 de setembre. Des de Eltziego ja feia anys que reclamaven la presència dels mataronins a les seves festes i finalment hi viatjaran. Els castellers ho consideren també una bona manera per tirar endavant aquest segon tram de temporada.  Escoltem les paraules del cap de Colla dels Capgrossos de Mataró, Cugat Comas, als micròfons de Mataró Audiovisual.

El dia important pels de blau marí a Eltziego serà el dissabte dia 8. Començaran a les set de la tarda amb una cercavila pels carrers del casc antic del municipi i acabaran amb l’actuació a la “Plaza de la Iglesia San Andrés” amb la presència dels Gaiteros de Eltziego. Com en d’altres ocasions els Capgrossos aprofitaran la sortida per fer més pinya que mai amb la colla i serà una manera, diuen, de fer bandera de Mataró, el Maresme i també Catalunya. Escoltem de nou a Cugat Comas.

Recordem que els Capgrossos han fet grans viatges per mostrar la seva activitat. El més destacat a Mumbai a l’Índia l’any 2014 però també consten a la llista ciutats com Londres o Créteil, aquest últim a França, i en territori de l’estat espanyol Olite a Navarra, o Palma i Manacor de Mallorca, entre d’altres.

Informa: M.Gómez