Els Capgrossos tornen amb reptes nous: castells i castellers

La colla castellera estrena junta tècnica i directiva a les portes d’iniciar la temporada

Aconseguir descarregar tota la gamma de castells de vuit pisos, enfrontar-se al tres i al quatre de nou i somiar amb la Gamma Extra. Això és el que sobre el paper es planteja la nova tècnica dels Capgrossos de Mataró encapçalada per Víctor Payerol. El jove mataroní acaba de confirmar-se al càrrec i creu que la colla està preparada per deixar endarrere la pandèmia i  tornar a portar el nom dels Capgrossos “al lloc on eren”.

Víctor Payerol, cap de colla Capgrossos de Mataró
"Hem de començar a descarregar la torre de vuit, el set de vuit, recuperar els pilars grans, posar-los dins d'un quatre i un tres de vuit i a partir d'aquí, solvència amb els castells de nou. Una colla com els Capgrossos no ens podem permetre fer dos tres de nou l'any. Crec que està molt bé i són complicats i costa d'arribar-hi, però crec que hem d'aspirar molt més. Hem de tornar a fer el tres i el quatre de nou, fer-los a més places i a partir d'aquí, només ens queda somiar. A dia d'avui els castells de Gamma Extra no els veig tan lluny".  

Si la pandèmia ha fet mal a les colles castelleres, és precisament amb l’aglutinament de persones. La massa social dels Capgrossos ha d’augmentar i és per això que Kim Alfonso, el nou president de la colla, creu que ara necessiten canalla, però també augmentar la pinya per poder fer grans castells.

Kim Alfonso, president Capgrossos de Mataró
"Tenim ganes de créixer socialment. Hem de ser més persones a assaig per poder fer aquests castells que ens plantegem.  Hem de mirar d'arribar a les escoles i ja tenim tallers preparats per anar a buscar aquesta canalla. Però no només la canalla, sinó que necessitem més massa a la pinya per poder fer grans castells". 

Els Capgrossos iniciaran els assajos a principis de febrer i ja es preveu que a principis del mes de març facin la primera actuació a la plaça de Santa Anna.

Informa: M.Gómez