×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Els Capgrossos tanquen temporada en el seu millor moment

5 de 8 dels Capgrossos a la Diada Mariona Galindo Lora

Els Capgrossos de Mataró han tancat la temporada amb un gran moment de forma i amb dues actuacions, a Vilafranca del Penedès l’1 de novembre i a casa ahir diumenge, que els permeten agafar-se les vacances amb la satisfacció de la feina feta al llarg de tota la temporada. A la Diada Mariona Galindo, els blau marins van optar per portar a plaça castells de 8 i mig: 5d8, torre de 8 amb folre i 4 de 8 amb agulla. Un repertori que feia una dècada que els Capgrossos no havien ajuntat a plaça. Pel cap de colla, Oriol Feliu, apuntava després de l’actuació que ahir davant de l’Ajuntament van poder mostrar amb confiança tot el que han treballat al llarg de tota la temporada. Una diada, la dedicada a la Mariona Galindo, que té un sentit molt especial per a la colla castellera de Mataró.

Van completar l’actuació davant de l’Ajuntament ahir al migdia, amb un vano de 6, a la ronda de pilars. Vano que mai havien portat a plaça els mataronins i que els converteix en la cinquena colla del món casteller en completar-lo. Tot i els problemes a la primera ronda de castells amb el 5d8, aquest vano de pilars els fa clausurar la temporada, a parer del cap de colla, molt satisfets de com han arribat fins aquí.

La d’ahir a la Riera, davant de l’Ajuntament era la segona actuació que els Capgrossos feien en 48 hores. De fet, la colla venir de completar la tripleta vilafranquina a la plaça més castellera, la de Vilafranca del Penedès. Una diada, la de Tots Sants, van treure el suc a alguns dels seus millors castells: el 4 de 9 amb folre, el 3 de 9 amb folres i el 4 de 8 amb agulla. Actuació que havien completat la setmana anterior a la plaça del Vi de Girona. Tal i com ja apostaven en els assajos previs a la Diada, els Capgrossos van coronar l’actuació amb el pilar de 8 amb folre i manilles, un pilar de gamma extra que intentaven per quarta vegada. Tot i fer l’aleta i per tant considerar-se castell carregat, va caure just després. Ara els toca descansar per agafar força per la temporada 2020.

Informa: C.Salad / J.Masriera