Els Capgrossos sumen una clàssica de vuit en un cap de setmana intens

Font: Capgrossos de Mataró

Una altra clàssica de vuit a la butxaca pels Capgrossos de Mataró que han tornat a Vilassar de Mar la tarda de Sant Joan i ho han fet descarregant els castells que conformen aquesta clàssica: el 2 de 7, el 4 de 8 i el 3 de 8. Estructures que els de blau marí volen assegurar per poder-los pujar un pis més en les properes actuacions. A Vilassar de Mar han compartit plaça amb els Castellers de Sants que han descarregat, entre d’altres castells, el 4 de 8.

Però pels Capgrossos aquesta no ha estat l’única actuació destacada del cap de setmana. També ho han fet al Carrer Sant Joan de Mataró, una de les cites en les que mai fallen. Allà hi han descarregat la torre de 7, el 5 de 7, el 4 de 7 amb agulla, el 3 de 7 i el pilar de 5, aquest últim amb una alineació de tronc del tot renovada. Això va ser divendres, dia en què els castellers mataronins van aprofitar per fer un assaig especial per lligar les pinyes dites “ a l’antiga” amb l’ajuda dels Maduixots, els Castellers de l’Alt Maresme.

Els Capgrossos encaren un mes intens d’assajos i actuacions fins a Les Santes. És per això que esperen sumar més camises als assajos i han engegat la campanya “Si hi som, sumem”. Aquest diumenge a la tarda seran a Sant Cugat del Vallès en una actuació emmarcada en la diada de la Festa Major d’aquest municipi.

M.Gómez