Els Capgrossos, a punt per Banyoles

La colla castellera mataronina es planteja poder descarregar-hi el primer quatre de vuit de la temporada i fer-hi, també, el set de set i el cinc de set

Imatge: Capgrossos de Mataró
Imatge: Capgrossos de Mataró

Els Capgrossos de Mataró actuen aquest diumenge a Banyoles, en el que serà la seva primera actuació de la temporada fora de casa. L’actuació s’emmarca en la celebració de l’onzè aniversari dels Esperxats de l’Estany, la colla castellera amfitriona. I amb ells, qui també serà a la plaça Major de Banyoles seran els Tirallongues de Manresa. Els Capgrossos arriben a aquesta actuació amb uns quants assajos a l’esquena i això els encoratja a poder intentar el primer quatre de vuit de la temporada.

Víctor Payerol, cap de colla Capgrossos de Mataró
“Podríem fer el quatre i el tres de vuit i segurament la torre de set, si ens hi posem. Però estem posant tots els ous a la mateixa cistella i es podrien trencar. Està bé no arriscar, anar pas a pas, fer el quatre de vuit i dos castells de set i mig, la gamma alta de set, com són el set de set i el cinc de set. Són dos castells que et donen molt de rodatge al tronc i a la canalla. Ara és el que necessitem, fer rodar molt a la colla”.

Amb l’inici de la temporada castellera els mataronins es proposen fer un salt qualitatiu i intentar, encara que sigui a finals de curs, algun castell de gamma extra. Podria ser el nou de vuit, un castell que precisament el cap de colla dels Capgrossos assegura que té “entre cella i cella”.

Víctor Payerol, cap de colla Capgrossos de Mataró
“Hem començat molt ‘enxufats’. Els primers assajos ja es notaven moltes ganes de fer castells, que crec que és una cosa que la pandèmia també ens havia robat. Estem fent molta feina als assajos, estem provant moltes estructures i no només les clàssiques: el tres, el quatre i la torre. Ens estem endinsant dins l’estructura del nou. El nou de vuit és un castell de gamma extra que el vam carregar un cop a la nostra història i és un castell que m’he marcat entre cella i cella perquè crec que els Capgrossos ens hem de treure aquesta espira i l’hem de poder descarregar”.

Els Capgrossos després de Banyoles arriben a un mes d’abril que dediquen principalment a la Diada del Local, que celebraran el dia 16, i l’actuació de Sant Jordi.

Informa: M.Gómez