×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Els Capgrossos descarreguen la torre i intenten el cinc de nou sense èxit

Jornada castellera pendents del cel i no només per veure-hi les altes construccions de les colles protagonistes de la Diada Castellera de Les Santes. La Diada començava amb previsió de pluja i per això els amfitrions Capgrossos de Mataró ja tenien previst una alternativa per si calia abandonar la Plaça de Santa Anna.

Tret de sortida puntual a les dotze del migdia amb un 3 de 9 amb folre que enfilaven els locals i que descarregaven sense problemes. El seu cap de colla, Cugat Comas, ja havia anunciat divendres que no hi havia cap altre castell amb el que començar la jornada que no fos aquest, i per això, digne de postal, els mataronins brodaven l’estructura de nou pisos. En aquesta primera ronda també aixecaven la mateixa estructura els Castellers de Vilafranca i eren els Minyons de Terrassa qui sorprenien a tothom amb un 9 de 8, el seu primer castell de Gamma Extra aquesta temporada i el primer que veiem a plaça aquest diumenge.

En segona ronda els mataronins no s’ho han pensat dues vegades i tot i que amb força tremolor a la descarregada, han pogut enfrontar-se a la torre de nou amb folre i manilles. La canalla ha tornat a ser protagonista i han estat els més petits els qui no han parat de mirar amunt creient que els Capgrossos en tot moment es mereixien tornar a descarregar la torre de nou amb folre i manilles en aquesta plaça, tal i com ja havien signat en la Diada de Santes del 2017. Una torre celebradíssima per part dels mataronins.

En un angle totalment diferent els verds han seguit els passos dels mataronins i han plantat la mateixa torre sense despentinar-se. No han tingut la mateixa sort els de Terrassa que han patit una forta sotragada i només l’han pogut carregar.

L’última ronda de castells ha estat complicada pels Capgrossos de Mataró que han intentat en dues ocasions el segon castell de gamma extra que havien escollit: el cinc de nou amb folre. En els dos intents desmuntats Comas ha cantat tirar avall el castell quan estaven a punt de col·locar sisens a l’estructura, acte que ha fet baixar el cap a molts castellers mataronins decebuts per no assolir la fita. Del segon intent en destaca una forta remenada a l’estructura central del castell que perillava una caiguda i el cap de colla no s’ha volgut arriscar. Així que els mataronins han optat per marxar de la Plaça de Santa Anna amb tres castells descarregats i han executat el 4 de 9 amb folre ben treballat al pis de quarts.

Pel que fa als Castellers de Vilafranca i als Minyons de Terrassa han completat la Diada amb un 4 de 9 amb folre i un 3 de 9 amb folre respectivament.

I finalment, i abans no aixecar els pilars de comiat, els verds han tornat a demostrar la seva experiència enfilant un pilar de 7 amb folre ben quiet i els mataronins han tancat l’actuació amb un pilar de sis, el segon de la seva temporada.

Informa: M.Gómez