Els Capgrossos descarreguen castells de 7 pisos pels 50 anys dels Castellers de Barcelona

Els Castellers de Barcelona han celebrat els seus 50 anys d’història i ho han fet en una diada inèdita en molts sentits. 19 colles convidades, les padrines de la colla barcelonina, i sense rondes establertes. Una hora i cinquanta minuts que cada colla, com els Capgrossos de Mataró, han aprofitat per fer els primers castells de la temporada. Així han descarregat el 5 de 7, el 7 de 7, el 4 de 7 amb agulla i finalment un vano de 5.

Castells que han servit per seguir treballant les estructures que es transformaran en els grans castells d’aquesta temporada. Una temporada que el cap de colla, Oriol Feliu, ja preveu amb forces canvis. Per començar la colla ja ha patit algunes baixes en posicions tant importants com el folre i el tronc. Un encaix, entre el folre i el tronc, que la colla caldrà repensar ara i assajar amb altres persones. 

La Diada de Colles Filloles, que és el nom que han donat els Castellers de Barcelona a la jornada d’aquest diumenge, ha estat la primera actuació de l’any pels blau marins. Els Capgrossos continuen la temporada amb una actuació aquest diumenge vinent, dia 24, a Calella en motiu de la celebració del cinquè aniversari dels Castellers de l’Alt Maresme.

Informa: M.Gómez / La Xarxa