Els Capgrossos de Mataró volen expandir-se a tota la ciutat i la comarca

Sortir del centre de Mataró per expandir-se per tots els barris i altres municipis de la comarca és un dels reptes que es marca la nova junta directiva dels Capgrossos, encapçalada per Víctor Payerol. La candidatura de Payerol va ser aprovada el 31 de gener durant l’assemblea ordinària anual dels Capgrossos. L’assemblea també va escollir Maria Raventós i Roser Herreros com a noves caps de colla, sent la primera vegada que la colla tingui dues persones al capdavant de la tècnica. Víctor Payerol agafa el relleu a Jordi Marquès, qui ha ocupat la presidència dels Capgrossos els dos últims anys; mentre que Maria Raventós i Roser Herreros substituiran a Oriol Feliu, qui ha estat el responsable de la tècnica durant aquest últim any. Un dels objectius de Payerol al capdavant dels Capgrossos, segons ha explicat a micròfons de Mataró Audiovisual, és poder augmentar la massa social de la colla. És per això que planteja obrir la colla a tota la ciutat o a d’altres municipis del Maresme, com Vilassar de Mar o Premià de Mar, amb assajos o actes diversos.

El projecte que lidera Víctor Payerol destaca per la joventut dels membres de la candidatura. Una joventut que, segons Payerol, contrarestaran amb l’experiència i els consells que els puguin aportar els seus predecessors al càrrec. Amb tot, el nou president dels Capgrossos explica que la candidatura sorgeix de la voluntat de diversos membres de la colla de “trencar” amb dinàmiques que no aportaven creixement a l’entitat.

La nova temporada dels Capgrossos de Mataró va començar divendres amb el primer assaig de l’any de la colla. Una temporada que Víctor Payerol confia que sigui esperançadora i molt bona i, a diferència de l’any passat, sense baixes. Un any, aquest 2020, que estarà marcat de nou pel Concurs de Castells de Tarragona del primer cap de setmana d’octubre.

Informa: S.Ruiz / F.Andrés