Els Capgrossos de Mataró reprenen l'activitat després de l'aturada d'estiu

Els Capgrossos de Mataró reprenen l’activitat després de l’aturada d’estiu. Ho han fet aquest dijous amb un assaig general i també ho faran aquest divendres. Un dels objectius és preparar-se per l’actuació que faran diumenge a Igualada, en motiu de la seva festa major. Compartiran plaça amb els Moixiganguers d’Igualada i la Colla Joves Xiquets de Valls i, tot i que és una actuació important, les dates no són les més propícies per la colla mataronina ja que encara tenen molta gent de vacances.

L’última actuació que van fer els Capgrossos va ser a finals de juliol a La Passada durant la Festa Major de Les Santes. Llavors els mataronins van apuntar-se la millor actuació de la temporada fins al moment. Ara, enceten el segon tram de l’any i els Capgrossos volen consolidar les estructures que van aixecar per la Diada de Les Santes, especialment la del 3 de 9 amb folre i ampliar els castells de la gamma de nou pisos.

“Somiar més enllà”, per Oriol Feliu significa tornar a tocar la Gamma Extra. Per arribar-hi cal superar objectius com reforçar i seguir treballant els dos castells bàsics de nou, el 3 i el 4 de 9 amb folre, i a partir d’aquí alguna altra estructura. El pilar de 8 amb folre i manilles podria ser una opció que Feliu contempla si es garanteix amb solvència el mateix castell amb un pis menys.

La propera actuació dels mataronins serà el dissabte 31 d’agost a Palau Solità i Plegamans, a la Plaça de la Vila d’aquesta localitat, a les sis de la tarda.

Informa: M.Gómez / M.Castilla