Els Capgrossos de Mataró fan el seu millor Concurs de Castells

Els Capgrossos de Mataró fan història al Concurs de Castells de Tarragona. Ahir els blau marins van sortir a demostrar-ho tot a plaça i  van acabar quarts, entrant a l’olimp de les millors colles castelleres de Catalunya.

Els blaus van sortir a la Tarraco Arena Plaça (TAP) amb la confiança i la tensió de les grans diades. Començaven l’actuació amb un 3d9f. Una construcció que els mataronins dominen i que van descarregar sense dubtes. A partir d’aquí, els Capgrossos van anar a pels castells de Gamma Extra. Van començar per la torre de nou en folre i manilles, el primer castell d’aquesta magnitud que va aparèixer al seu repertori i que van fer ben treballat però amb solvència de qui se sap segur.

A la tercera, es van atrevir amb el monumental 5d9f, un castell que a la Diada de Les Santes el van intentar en dues ocasions i que ara, a la TAP, era el moment i defensaven com tocava per descarregar-lo.

Els Capgrossos van quedar quarts en la classificació darrera de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, els Castellers de Vilafranca que no van tenir la seva millora actuació i els vencedors del concurs, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que es van situar, després de 18 anys, al capdavant del concurs.

Informa: M.Gómez / C.Salad