Els Capgrossos completen la seva millor actuació de la temporada

Els Capgrossos de Mataró han completat aquest diumenge la seva millor actuació de la temporada. Han construït un 5 de 8, un 3 de 9 amb folre (3d9f) i una torre de 8 amb folre (td8f) i ho han aconseguit durant la Diada Castellera de Les Santes, en una plaça Santa Anna plena a vessar, on han compartit actuació amb els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa.

La colla mataronina no ha construït cap castell de gamma extra, però sí ha assolit tots els objectius que s’havia marcat en una jornada com aquesta. Els blaus s’han plantat aquest 21 de juliol a Mataró amb el que suposa haver d’adaptar-se a una situació de canvi, en el seu cas el fet de tenir un nou cap de colla i l'arribada de nous castellers al grup. Per això estan satisfets amb l’actuació, que ha acabat amb un pilar de 7 que només han pogut carregar i amb 9 pilars de 4. L'expresident i excap de la colla, Xevi Castellví, ha explicat que ara és hora de descansar i que, després de les vacances, "treballaran per poder assolir l’anomenada ‘tripleta màgica’: el 3d9f, el 4d9f i el 5 de 8". La intenció és treballar a fons i assajar amb els nous castellers de la colla "per aconseguir-ho ja de cara al setembre o octubre", ha dit. Una opinió que també comparteix el seu germà, Mia Castellví, excap de colla i membre dels Capgrossos, segons ha fet saber durant la Diada.   

Els castells de gamma extra de la Diada

Les altres dues colles que han actuat a Mataró, els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa, han completat una bona actuació - han tingut èxit en la gamma extra- però en canvi s’han trobat amb certs problemes a l’hora de carregar i descarregar d’altres castells. Els verds han alçat la torre de 9 amb folre i manilles (td9fm), el seu primer castell de gamma extra de la temporada, però no han pogut descarregar el 4d9f, que ha caigut. Pel que fa als Minyons de Terrassa, també han assolit la td9fm, la tercera aconseguida durant la temporada, però tampoc no han pogut completar un 4d9f, que al final han hagut de substituir per un 5 de 8.

La Diada Castellera de Les Santes, multitudinària com sempre, ha acabat amb la construcció dels tradicionals pilars i la música dels grallers, que no ha deixat de sonar durant tota la jornada.

Informa: Betty Doñate