Els Capgrossos aixequen la tripleta màgica al Mercadal de Reus

Aquest dissabte els capgrossos de Mataró van aixecar el 5 de 8, el 3 de 9 i el 4 de 9. La tripleta màgica que va fer de la diada del mercadal de Reus una actuació memorable i plena d'eufòria pels mataronins. La cirereta del pastís la va posar el pilar de 7 amb folre, molt ben executat. Un pilar que no van poder descarregar per Les Santes i que curiosament sí que ho han pogut fer en les tres ocasions que els de color blau han participat en la diada reusenca.

Feia més de dos anys que la colla no anotava una actuació com aquesta i l'emoció es va notar a la plaça. El 5 de 8 i el 3 de 9 amb folre, ja s'havien fet la setmana abans a Lleida, però el 4 de 9, que havia estat el Castell per excel·lència de la colla, feia més d'un any que no es veia. De fet, el de dissabte va ser el número 70 de la trajectòria castellera de Mataró després de 15 anys d'alçar el primer. El premi ha arribat després d'un any marcat per molts assajos.

Els Capgrossos es mostren molt contents d'haver tornat a participar en la diada del Mercadal, que reuneix les millors colles de Catalunya i castells de molt alt nivell. Els de Mataró s'hi van implicar des del primer moment amb la campanya de mobilització "El Mercadal Ens Posa".

Aquest diumenge els Capgrossos actuaran a la "Diada de la Nova Atenes" a Terrassa, organitzada pels Minyons. En aquesta ocasió es vol mantenir el llistó ben alt amb castells de 9 i de 8 i mig. Als assajos ja es treballen estructures de gamma extra com la torre de 9 o el pilar de 8, amb folre i manilles per encarar la traca final de temporada.

Informa: J.Peñaranda