Els Brodas Bros i Kukai Dantza fan ballar el Nou Parc Central

El Nou Parc Central de Mataró ha acollit aquest dissabte, en el marc de l’Espai Familiar de Les Santes, una 'master class' de hip hop i l’espectacle de dansa ‘Topa’. El muntatge, nominat als Premis Max d’aquest any per la seva combinació de hip hop i d’algunes danses tradicionals basques, és obra dels Brodas Bros i de Kukai Dantza.

Els catalans Brodas Bros i els bascos Kukai Dantza es van conèixer fa uns anys a Madrid, en una gala dels Premis Max de les Arts Escèniques. Van descobrir punts en comú en la seva manera de treballar i van decidir crear ‘Topa’, un espectacle de dansa contemporani i rupturista que combina hip hop i balls tradicionals del País Basc. ‘Topa’ es va estrenar l’any passat al Sismògraf, el festival de dansa d’Olot, i ha voltat per tota Espanya de gira, fins al punt de rebre una nominació als últims Premis Max com a millor espectacle de dansa.

Aquest dissabte, s’ha pogut veure al Nou Parc Central, just després d’una 'master class' de hip hop dels mateixos Brodas Bros. Els autors de ‘Topa’, Lluc Fruitós, dels Brodas Bros, i Ibon Huarte, membre de Kukai  Dantza, han parlat a Mataró Audiovisual del procés de creació del muntatge.  

L’Espai Familiar de Les Santes ha ofert des del dimecres 26 de juliol fins a aquest diumenge 29 diversos espectacles de teatre, dansa, música i circ. Un dels muntatges que s’ha estrenat, precisament, en aquest any ubicat al Nou Parc Central ha estat l’adaptació del musical ‘Chicago,’ una producció de l’Aula de Teatre de Mataró.

 

Informen: B. Doñate, S. Ruiz i E. Andrés