Els Armats celebren els 35 anys de l'homenatge a la ciutat al seu lloc habitual

Tot i això, l'acte s'ha vist modificat tant per l'aforament, l'horari com per les evolucions i el nombre d'armats.

Els Armats celebren els 35 anys de l'homenatge a la ciutat al seu lloc habitual

Com és tradició cada Dijous Sant a la tarda, els Armats de Mataró fan la desfilada d'homenatge a la ciutat. Aquest any han pogut celebrar el 35è aniversari de l'acte al seu lloc habitual, a la plaça de l'Ajuntament. Això sí, amb aforament limitat, que ha estat regulat amb 2 controls a l'entrada de la plaça. Per poder arribar a un major nombre de ciutadans se n'han fet dos passis i el segon s'ha retransmès per Mataró Audiovisual i el web culturamataro.cat

L'acte que s'ha pogut veure, però, no ha estat exactament el mateix que el d'altres edicions, i és que s'ha vist alterat per la covid-19 i les mesures del PROCICAT. Les evolucions s'han reduït de 14 a 2, i tampoc han pogut participar-hi tots els membres del maniple. A més a més, recordem que no s'han pogut realitzar assajos físics i, per tant, els armats han hagut de refrescar la memòria a través d'aplicacions online.

Aquest any, malauradament, també és la primera vegada que l'acte s'ha desenvolupat sense Joan Rovira, cap de la banda, qui va morir l'any passat pels volts de Setmana Santa. Com a recordatori tots els actes d'aquesta Setmana Santa inclouen alguna modificació que rovira va proposar a la Junta. Precisament durant l'acte d'homenatge a la ciutat s'ha fet un minut de silenci en honor seu.

Un altre dels moments destacats del dia ha estat la recollida de la bandera a la basílica de Santa Maria. Que aquest any ha comptat amb dues novetats: Nova vestimenta per la guàrdia del banderer d'honor, que en aquesta ocasió ha estat Joan Cuenca i música nova. Tots dos, tant el vestuari com l'acompanyament musical, s'han inspirat en el segle XVIII. La música ha estat realitzada per Ramon Redorta, i també va comptar en el seu moment amb l'ajuda de Joan Rovira. La partitura s'ha fet exclusivament per aquest acte i, a partir d'ara, s'anirà escoltant en les pròximes edicions.