Els últims dies de Rothko, al Celler Castellví

El Celler Castellví és l’escenari aquests dies del muntatge ‘Red’, una adaptació d’un text de John Logan que tracta els últims dies de la vida del pintor fincat als Estats Units Mark Rothko, un dels màxims exponents de l'expressionisme abstracte del segle XX.

L’obra està interpretada per Santi Clavell i Pablo Capuz, que donen vida al pintor i a un estudiant que vol aprendre de l’artista i que el fa reflexionar. Els personatges representen l’enfrontament entre la soledat del creador i les noves generacions que pugen.

El muntatge reprodueix algunes de les pintures de Rothko de la mà d’Enric Punsoda i aprofita l’espai per jugar amb els colors i la llum, dos dels trets que millor defineixen l’obra de l’artista, com ha explicat el director de l'obra, Pere Vàzquez. 

‘Red’ és el primer muntatge de petit format que ofereix el Celler Castellví, que en aquest cas ha habilitat un espai per a espectacles amb una trentena d’espectadors. L’obra va estrenar-se el 12 d’octubre i es podrà veure encara aquest cap de setmana i el 4 i el 5 de novembre.

 

Informen B. Doñate i J. Masriera.