El viatge sonor C.A.M.E.S. descobreix tots els racons del Monumental

El projecte forma part de la commemoració del Dia Mundial del Teatre celebrat aquest dissabte

En el marc de les celebracions del Dia Mundial del Teatre que s'ha commemorat aquest dissabte, al Monumental de Mataró i a vuit teatres més d'arreu de Catalunya, s'ha dut a terme el projecte C.A.M.E.S., una original iniciativa, on es convida a l'espectador a sentir-se part d'una companyia de teatre i a descobrir les entranyes que s'amaguen més enllà de l'escenari a través d'una àudio-visita interactiva.

Es tracta d'una proposta creada per Escarlata Circus i el Consorci Transversal Xarxa d'Activitats Culturals, entitat de la qual és presidenta María José Pérez Carrasco, regidora adjunta a Cultura del consistori mataroní.

Com a presidenta del Consorci Transversal estic molt contenta i vull agrair a totes les ciutats que participen en aquest projecte per l'empenta de portar la cultura a la ciutadania.

En aquest cas ho fan mostrant una creació innovadora, de la que s'han fet ressò els diferents municipis que formen part de Xarxa Transversal i que tal com assenyala la directora de l'Aula de Teatre de la direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró, Cristina Navarro, no es tracta només d'un simple espectacle.

No és ben bé un espectacle, és un viatge a les entranyes del teatre, però un viatge emocional, t'expliquen la història del teatre i passes per llocs on el públic mai pot arribar.

Aquesta, però, no ha estat l'única activitat que ha ofert l'Aula de Teatre. A diferència d'altres anys, els formats audiovisuals han sigut els grans protagonistes de la jornada amb propostes com 'L'espai que ens abraça', una producció enregistrada per un grup de joves mataronins, que transmeten les seves mancances emocionals viscudes en temps de pandèmia a través de diferents espais de la ciutat i que es va poder veure a Mataró Audiovisual el mateix dissabte al vespre.