El Simpòsium de la Rumba Catalana presentarà la candidatura per ser patrimoni de la UNESCO

Diumenge es celebra a Barcelona, el segon simpòsium nacional de la Rumba Catalana. Una jornada que posarà a debat el present i el futur d’un gènere musical genuïnament català i marcadament mataroní. No de bades, Mataró és el bressol de la rumba gràcies a Peret. Durant tot el dia de diumenge al Centre Artesà Tradicionàrius es celebraran taules rodones i ponències sobre rumba.

Durant la tarda es presentarà la candidatura de la Rumba Catalana a la UNESCO perquè es converteixi en patrimoni immaterial de la humanitat. Una taula rodona que començarà a les 16h i en la que participaran Ferran Tarradellas, periodista i director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona; Jaume Ayats, musicòleg i director del Museu de la Música de Barcelona; Josep Fornés, antropòleg fundador del Centre Artesà Tradicionàrius i director del Museu Etnològic de Barcelona; Hervé Parent, gestor cultural i coportaveu de la candidatura de la rumba catalana a la Unesco; David Coll, director de l'Escola de Música Moderna de Girona i coportaveu de la candidatura, i Lluís Garcia Petit, director general de l'Institut del Patrimoni Cultural Immaterial, moderats per Martí Marfà, antropòleg i soci fundador de l'associació Forcat (Foment de la Rumba Catalana).

La cita acabarà, com no pot ser d’altra manera, amb una festa rumbera amb Los Manolos i amics que commemoraran els 25 anys de la fita olímpica de Barcelona 92.

La primera edició es va celebrar el 2008 i va promoure les bases per a la creació de Forcat.