El seguici de Torredembarra convidat de l'Encesa

El Ball de Diables de Mataró ha convidat aquest dissabte el seguici festius de Torredembarra, format per balls, danses i entremesos que provenen de les antigues processons de corpus, pràctiques festives i música tradicional.

La cercavila va començar davant de l'ajuntament fins a Can Xammar, on es van fer els balls de lluïment i, en tornar a l'ajuntament es va fer l'última ballada i l'encesa davant la casa de la vila.

Prèviament, l'alcalde i el regidor de Cultura van rebre l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, amb motiu de la participació del Seguici festius de Torredembarra a l'acte de l'Encesa. El qual exposava que "Treure el Seguici de casa és reivindicar poble, ensenyar-lo a l'exterior és interessant i, a més, reconfortes als qui s'hi dediquen".

La ciutat del tarragonès porta un seguici molt llarg, gràcies a la recuperació que han dut a terme diverses persones dels balls d'anys enrere. Encara que, les peces pròpies de l'Ajuntament són els gegants i els nans, hem pogut veure un extens repertori de balls i elements com els Diables, balls tradicionals del Penedès, balls infantils com l'Àliga o el també anomenat Ball de Serrallonga entre altres que s'han muntat a partir de la iniciativa de Ball popular.

Per això, David Bote, Alcalde de Mataró destaca "L'honor, la qualitat i l'oportunitat d'agermanament amb altres ciutats, tal com compartir la cultura amb altres pobles de Catalunya".

D'altra banda, Joaquim Fernàndez, Regidor de cultura valora "Els coneixements que comporta la relació entre ciutats. I la capacitat de veure a la nostra ciutat, una tradició popular del segle XIX."

L’encesa ha estat el primer acte de foc de les Santes.