El ritual del foc reuneix centenars de persones al carrer Sant Joan

Centenars de persones es van donar cita un any més al carrer Sant Joan per viure la revetlla més concorreguda de Mataró. Un carrer que reuneix els seus veïns per celebrar la revetlla al carrer però que també atrau a molts altres mataronins que s’acosten ve veure i viure la, ja tradicional, Baixada de les Bruixes acompanyades pels Tabalers de la Momerota. Un espectacle que van crear un grup de veïns del carrer Sant Joan, en el que també participen els follets i els gegants del carrer: el Sol i la Lluna. Les Bruixes van arrossegar veïns i visitants fins a Can Maitanquis on ja esperava la foguera per ser encesa i complir amb el ritual de cada 23 de juny a la mitjanit.

Tot i que una de les revetlles més concorregudes és la del carrer Sant Joan, també el carrer Altafulla va celebrar amb els seus veïns al carrer la Revetlla de Sant Joan.

Fins a 16 vegades van haver de sortir els bombers del parc de Mataró durant la nit de la revetlla de Sant Joan, per atendre diversos incendis de mobiliari urbà i petits focs. En el conjunt de les comarques catalanes, els bombers van atendre 1.175 avisos, una vuitantena dels quals al Maresme. El més greu a la comarca va ocórrer a Palafolls on va cremar una hectàrea i mitja de vegetació. 

Informa: C.Salad / P.Andreu