El projecte de lectura Lecxit torna a les biblioteques

Les biblioteques públiques de Mataró ja han engegat la tercera edició del projecte Lecxit, que pretén fomentar la lectura entre els infants i, alhora, fer que en gaudeixin. De fet el nom de la iniciativa sorgeix de les paraules lectura i èxit.

L’objectiu és que els nens i nenes de la ciutat agafin més seguretat i confiança a l’hora de llegir. Per això el projecte es basa en parelles formades per un infant i un adult voluntari que l’acompanya en clau lectora una hora a la setmana. La sotsdirectora de la biblioteca Pompeu Fabra, Laura Villaret, ha explicat al programa 'Mataró al Dia' que d’aquesta manera es vol aconseguir que els més petits llegeixin perquè els ve realment de gust.

Aquesta és la tercera edició de Lecxit, una iniciativa que començava el curs 2015-2016 i que fins ara ha deixat resultats molt positius i una bona valoració per part dels quatre agents implicats: les biblioteques, els voluntaris, les escoles i les famílies. Més enllà de l’èxit del projecte, Laura Villaret destaca que ha aportat molts beneficis als infants.

Villaret espera que el projecte vagi creixent dins les seves possibilitats, diu, per tal d’ampliar les bones conseqüències en comprensió lectora i nivell de lectura al màxim nombre de nens possible. L’última edició de Lecxit, el curs passat, va comptar amb 42 voluntaris i 30 alumnes de tres escoles de la ciutat.

Informen L. Cera i O. Debat.