El Premi Iluro de monografia històrica d'aquest 2017 es declara desert

Imatge: Twitter Fundació Iluro

El Premi Iluro de Monografia Històrica queda desert. Es tracta de la tercera edició des del 2014 en què no es proclama cap guanyador. L’Ateneu de la Fundació Iluro ha acollit aquest dimecres al vespre l’acte en què havia de tenir lloc  el lliurament del guardó, dotat amb 4.500 euros. Aquest any només optaven a guanyar el reconeixement dues obres: “Testimoni d’importacions al temps antic” i “Puig i Cadafalch periodista”.

El jurat ha estat presidit pel Dr. Josep Maria Fradera i format pel Dr. Joaquim Pera; el Dr. Flocel Sabaté; el Sr. Alexis Serrano; el Dr. Xavier Torres; i la Dra. Roser Salicrú, que actua com a secretària.

Tenint en compte que aquest any se celebra l’any Puig i Cadafalch i que s'ha portat a terme restauració i reobertura al públic de la casa Coll i Regàs de Mataró, obra de l’insigne arquitecte mataroní i propietat de la Fundació Iluro, aquest 2017 l'acte ha comptat amb la  conferència sobre la figura de Joaquim Coll i Regàs a partir de documents inèdits, a càrrec de Clara Mas i Casals, rebesnéta de Joaquim Coll i Regàs, gestora cultural i doctoranda en Humanitats per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Informa: C.Sánchez/ M.Rodríguez/ M.Gómez

Tags: