El Posidònia Fest ho té tot a punt

La tercera edició del festival s’instal·la al Port de Mataró fins dissabte per oferir una proposta cultural de proximitat en un entorn únic

Escenaris, llums i bona resposta del públic. Tres dels ingredients principals del Posidònia Fest ja s’han activat per fer possible la tercera edició del festival mataroní, que torna aquest dijous amb algunes novetats però mantenint la seva essència: la proximitat.

Carles Moreno, organitzador del Posidònia Fest: “Tanca la temporada d’estiu i obre el curs escolar. ÉS un festival de proximitat en el que els músics i el públic estan molt a prop. Elevem l’escenari només 40 centímetres del terra i això ens deixa anècdotes com la que vam veure en la primera edició, quan Maria del Mar Bonet va baixar al públic a saludar a tothom. O l’any passat amb Roger Mas, que després de dues hores de concert va dir que si fos per ell continuaria tocant. Aquesta proximitat crea bon rotllo entre públic i músic. És una manera de viure la música que en els grans festivals o altres tipus de concerts no es viu”

Una proximitat que va més enllà de la música. Productes, empreses i patrocinadors també són quilòmetre zero per oferir una experiència única i amb regust maresmenc.

Carles Moreno, organitzador del Posidònia Fest: “Transmet moltes sensacions. No només la música, sinó l’espai. Som al Port de Mataró, un espai únic a la comarca que, a més a més, ens ofereix moments com la posta de sol. Estàs escoltant bona música tot veient la posta de sol per darrere amb els seus colors i tot plegat provocar un conjuint de sensacions que fan que surtis d’aquí amb un somriure.”

Al cartell d’aquest any destaquen noms com els de Flamengrass, Albert Pla o Pol Batlle & Rita Payés. Una de les novetats d’aquesta tercera edició és l’accés lliure del primer dia. Per divendres i dissabte encara queden entrades, però des de l’organització aconsellen no esperar a última hora.

Carles Moreno, organitzador del Posidònia Fest: “Aquest any fem per primera vegada una jornada gratuïta. Convidem a tothom que vingui i gaudeixi del Posidònia Fest, de l’experiència, amb tres concerts. Els altres dos dies l’entrada val 18 euros, un preu que considerem que és just per veure tres concerts. La venda d’entrades està funcionant molt bé. No diré que en queden moltes, però tampoc en queden poques. Que la gent no ho deixi fins al mateix dia, perquè es podrien trobar que no n’hi ha”

Per segon any, s’ha fet una convocatòria oberta als músics del Maresme perquè actuïn dins el festival, que arrenca aquest dijous a les set de la tarda al Port de Mataró.