El poeta Joan Carles González Pujalte tanca una trilogia sobre el suïcidi

El poeta torna de Burjassot amb un premi pel seu llibre 'La mort a Petròpolis', sobre el suïcidi de l'escriptor austríac Stefan Zweig el 1942

El poeta Joan Carles González Pujalte llegint el seu llibre "La mort a Petròpolis"
El poeta Joan Carles González Pujalte llegint el seu llibre "La mort a Petròpolis"

El poeta mataroní Joan Carles González Pujalte torna de la localitat valenciana de Burjassot amb el Premi Vicent Andrés Estallés pel seu poemari "La mort a Petròpolis". Pujalte va rebre el premi al centre Cultural Tívoli de mans de l'alcalde Rafa García. El poeta mataroní ha explicat a l'entrevista de Mataró Ràdio que Vicent Andrés Estellés, el poeta nascut a Burjassot, va ser un dels autors que més el va influenciar quan va començar a escriure en català. 

JOAN CARLES GONZÁLEZ PUJALTE, escriptor. 
La ciutat de Burjassot està totalment abocada en el personatge de Vicent Andrés Estellés. És molt present a la cultura de la zona, veus que tot gira al voltant seu. I és un dels poetes que a mi em va fer escriure. El vaig descobrir potser una mica tard, perquè els meus principis poètics. Vaig començar a escriure en castellà com tanta gent de la meva generació.

"La mort a Petròpolis" pren el nom de la ciutat brasilera on es va suïcidar l'escriptor austríac Stefan Zweig l'any 1942. L'obra forma part d'un trilogia amb "Les ulleres de Walter Benjamin" i Fuita de gas" que té com a nexe els suïcidi de tres intel•lectuals: Zweig, Benjamin i la nordamericana Sylvia Plath.

JOAN CARLES GONZÁLEZ PUJALTE
Els tres llibres que vaig escriure sobre el suïcidi és per la simple casualitat de trobar-me en el meu camí del dia a dia amb algun autor. Jo visc amb la poesia. Cada dia escric. Escric perquè m'agrada. I també m'agrada molt llegir. Quan agafo un llibre influeix en el que estic escrivint. Estava llegint alguns sobres d'Stefan Zweig i se'm colar enmig de la meva creativitat. I em va sortir "La mort a Petròpolis" que és el lloc on ell va suïcidar-se després d'un llarg camí de fugida d'una realitat que no li agradava, que era la Segona Guerra Mundial.

Gonzàlez Pujalte és un autor molt prolífic, amb més d'una trentena de títols publicats i premiats.