El Panòptic s’instal•la a la Presó, l’espai que dona nom al festival

En la seva tercera edició, el festival oferirà del 23 al 26 de setembre arts visuals, cinema i reflexió sobre l’impacte de l’era digital i les noves tecnologies en la societat

La tercera edició del Panòptic se celebrarà a la Presó, l’espai arquitectònic que dona nom al festival. Un lloc que permetrà acollir els dos vessants del festival cinematogràfic, les projeccions i l’exposició, que en les dues primeres cites es van programar en llocs diferents. La proposta té lloc aquest any del 23 al 26 de setembre i planteja la projecció dels documentals “Feels good man” i “Inside the Red Brick Wall”. També s’han programat dues sessions de debat: una sobre cultura memètica, política i nous populismes, amb Proyecto UNA, Pol Andiñach de Cuellilargo i Albert Lloreta i un altre sobre la protesta en l’era digital amb la participació de Gemma Galdón, Enric Borràs i Carlos Díaz. La tercera edició del Panòptic amplia programació, consolidant la seva relació amb l'Ajuntament de Mataró a través del Centre d'Art Mataró Art Contemporani.

Durant els dies que duri el Festival, a la presó hi haurà instal·lada l’exposició "La troballa d’un artefacte arqueològic renderitzat” dels artistes Marion Balac, Pau Magrané i Julia Varela i gestionat per Daniel Moreno Roldán.

El festival Panòptic permetrà fer un tastet del funcionament de la Presó com a equipament cultural, tal com ha assegurat la directora del Mataró Art Contemporani, Gisel Noè. Una cita que, ja ha avançat, que de cara a l’any que ve durarà més dies i treballarà per traslladar les reflexions sobre el futur d’internet i les noves tecnologies a l’àmbit educatiu.

A diferència de les dues primeres edicions, aquesta no ha inclòs convocatòria ni competició de curtmetratges, tot i que es planteja recuperar-lo de cara a la quarta edició.

En el marc del Panòptic, el pati del Cafè Nou acollirà un dels Vermuts Musicals, a càrrec de Pink Lemon Valley.

Informa: C.Sánchez