El Museu de Mataró rep més de 30 mil visitants el 2019

Més de 30 mil persones han visitat les seus del Museu de Mataró el 2019. Així ho ha explicat la seva directora, Anna Capella, al programa Mataró al dia d’aquesta casa. Una xifra que suma les visites a ‘Can Marfà. Museu del gènere de punt’, Can Serra, Ca l’Arenas i Torre Llauder, i que inclou les visites escolars, les familiars, els visitants a títol individual i els qui han participat en les activitats programades. Un balanç que des del Museu consideren positiu i estable, respecte a altres anys. Ho ha explicat la directora del Museu de Mataró, Anna Capella, en una entrevista al programa Mataró al dia.

Des de la primavera passada Can Marfà ha convertit la sala d’exposicions temporals i hi ha traslladat la programació de les exposicions de ciutat. Un pas endavant per seguir promocionant l’equipament i per aprofitar la infraestructura amb què compta aquest espai. Això s’ha aconseguit, en part, perquè el 2019 el Museu de Mataró va obrir la segona planta de Can Marfà: un espai concebut com a magatzem o reserva visitable de tot el material tèxtil que va ingressar l’Ajuntament de la mà de la Fundació Vilaseca. Segons la directora del Museu, el balanç dels primers mesos d’aquesta segona planta, és positiu.

La temporada 2020 arriba carregada de programació pel Museu de Mataró. Entre les més destacades, una exposició referent a l’aniversari del naixement de Jaume Arenas. A Can Marfà s’hi programa una exposició sonora, sense imatge, per descobrir les identitats i la multiculturalitat de la ciutat. De cara a la tardor, el Museu celebrarà una efemèride important: els 50 anys de la secció d’arqueologia de la ciutat.

A llarg termini i encara en fase d’estudi, el Museu de Mataró es planteja créixer cap a Can Marfà, rehabilitant la nau gran per fer-ne un complex museístic. Segons la directora del Museu és un espai amb moltes possibilitats i una oportunitat, que ja estan treballant de forma interna.

Informa: M.Gómez