"El museu d'art contemporani de Catalunya ha d'estar a Mataró"

Per Lluís Bassat l’única opció que es planteja és ubicar-ho a l’antiga farinera situada a l’illa de la Torre Barceló

Imatge virtual del futur museu Bassat. Imatge: Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró

El publicista Lluís Bassat  no té cap intenció de portar fora de Mataró la seva col·lecció d’art contemporani i manté la intenció d’obrir a la capital del Maresme el museu que aculli una col·lecció, la seva, que a dia d’avui formen més de 3.000 obres. De fet, Bassat afirma que l’única opció per a ell és la d’ubicar-ho a l’antiga farinera situada a l’illa de la Torre Barceló, al costat de la ronda del mateix nom i molt a prop de la Nau Gaudí. Així ho va expressar fa uns dies durant una entrevista al programa El Mirador de Mataró Audiovisual, en motiu del desè aniversari de la Nau Gaudí com a espai expositiu de les obres de la seva col·lecció. Pel publicista, continua existint un buit per a l’art contemporani català i la manera de revertir aquesta situació, és fer aquest museu a Mataró. L’únic que falta són els diners necessaris per poder tirar endavant la restauració de l’edifici i la museïtzació del mateix.

En qualsevol cas, Lluís Bassat no es planteja tampoc deixar la Nau Gaudí. Un “matrimoni indivisible”, assegura el publicista i president de la col·lecció Carmen i Lluís Bassat, entre l’art contemporani català i l’edifici considerat com l’obra zero d’Antoni Gaudí. Per Bassat, no n’hi ha prou amb les exposicions que s’han fet en altres espais. Cal, assevera, un museu que expliqui i relati la història i els artistes de l’art contemporani de Catalunya.

Un equipament, el del museu d’art contemporani de Catalunya, del que ja s’havia parlat quan es treballava en el desenvolupament del sector i que va quedar aturat per diverses sentències judicials, però especialment per la falta d’urbanització del sector. El 2019, el govern municipal va anunciar un nou pla de millora urbana de l'illa de la Torre Barceló que contemplava la represa del projecte, amb una modificació de la proposta inicial de l’any 2008.

Informa: Cristina Salad