El Museu Arxiu de Santa Maria presenta els números 126 i 127 de la revista Fulls

fullsRevista

L’Hort del rector de Santa Maria va acollir aquest dimarts la presentació dels dos darrers volums de la revista Fulls, el 126 i el 127. Normalment, els actes de presentació dels nous exemplars es feien de manera individual, és a dir, només es donava a conèixer un número. El confinament però, va impedir que el 126 veiés la llum en format paper i només es va poder difondre a través de les xarxes. No ha estat fins al mes de maig que s’ha pogut distribuir físicament tot i que es va quedar, igualment, sense presentació presencial. És per això que es va creure convenient, organitzar un acte on poguessin exposar-se els volums 126 i 127 a la vegada.

Així doncs, durant l’esdeveniment celebrat dimarts, els autors de les investigacions compreses en aquests dos exemplars van poder explicar què els va motivar a escriure aquests articles i aspectes interessants dels seus estudis.

Pel que fa al número 126, els assistents a l’acte van poder descobrir tres biografies sobre mataronins que van fer vida a l’estranger.

La temàtica dels tres estudis compresos en darrer volum, el 127, tracten temes ben diferents. S’hi pot trobar una biografia, un article sobre les epidèmies de còlera a Mataró i un recull d’històries d’exiliats maresmencs.

A banda de la presentació dels diferents articles, en aquest acte també hi va participar el musicòleg Miquel López. En el seu cas, va oferir la possibilitat d’escoltar, a través d’instruments digitals, dues composicions inèdites per a banda dels mestres Josep Llorà i Ernest de Sisternes.

L’esdeveniment va començar amb un minut de silenci en record a les víctimes de la COVID-19. A més, va estar fortament marcat per les mesures de seguretat i protecció habituals. Mascaretes obligatòries, ús de gel hidroalcohòlic i distància entre persones. A més, per regular l’assistència, es va decidir limitar l’aforament.

Informa: L.Sanmiquel/ E.Andrés