El mercat de la Plaça de Cuba celebra el dijous llarder

Amb disfresses i garlandes s'ha despertat aquest matí el mercat de la Plaça de Cuba. Ho ha fet per celebrar que avui és dijous llarder, el preludi de Carnestoltes. Una festivitat en què el protagonista és el menjar: truites, llardons, botifarres d'ou... tot de productes que es poden trobar a la Plaça de Cuba. Una tradició gastronòmica que prové de l'antiguitat, quan la festa de Carnestoltes era una època de disbauxa abans de l'austeritat de la Quaresma. Una tradició que amb els anys molta gent segueix conservant.

Amb el dijous llarder arrenca el Carnestoltes. Una festa amb llarga tradició entre els paradistes del mercat de la Plaça de Cuba que tant aquest dijous com el dissabte que ve es disfressen de balenes, índies, bruixes, conillets, llaunes de refresc o d'homes vestits de dona i de dones vestides d'home.

Tot i que amb els anys el nombre de paradistes disfressats s'ha anat reduint, aquells qui mantenen l'esperit intacte per aquests dies reconeixen que s'ho passen d'allò més bé i que als clients els agrada com van disfressats.

Dissabte serà el dia fort de Carnestoltes al mercat de la Plaça de Cuba, de 10 del matí a 1 del migdia, quan hi haurà un photocall popular i una actuació musical a càrrec de "Los Herrerita".

 

Informa: S.Ruiz/J.Peñaranda