El mataroní Valero Escolar, Premi Gaudí com a actor secundari

Lampista de professió, ha estat guardonat per ‘Sis dies corrents’, la seva primera pel·lícula

El mataroní Valero Escolar s’ha alçat aquest diumenge amb el Premi Gaudí com a millor actor secundari pel seu paper a la pel·lícula ‘Sis dies corrents’, de Neus Ballús. Escolar, qui és lampista de professió, s’ha estrenat en el cinema amb aquest film que recrea, precisament, d’una manera gairebé documental el dia a dia de dos electricistes a l’extrarradi de Barcelona.

Escolar comparteix metratge amb Mohamed Mellali, també sense experiència i guardonat amb el Gaudí a millor actor protagonista. Tots dos donen vida a una història que mostra els prejudicis que hi pot haver avui dia no només en aquesta professió. Escolar, nascut a Badalona i veí del barri de Peramàs de Mataró des de fa 14 anys, ha explicat a tvmataró que el seu personatge, tan espontani com desvergonyit, té moltes coses d’ell.

La incursió d’Escolar en el cinema ha estat per pura casualitat. I és que, segons ha explicat, va apuntar-se a un càsting pensant que Ballús era “una becària que volia fer un documental i no una pel·lícula”. Al final, ‘Sis dies corrents’ ha resultat una de la grans triomfadores dels Premis Gaudí, ja que s’ha fet amb cinc guardons, incloent-hi el de millor pel·lícula i millor direcció. 

Aquest no és el primer premi que rep Escolar per ‘Sis dies corrents’. Ell i Mohamed Mellali van ser guardonats com a millors actors al Festival de Cinema de Locarno.  De moment, Escolar prefereix assaborir l’èxit del moment, però ja té aparaulat “un petit paper” que el farà repetir en el món del cinema per la mateixa raó que hi va provar sort en el seu dia: “per diversió”.

Informa: B. Doñate