El mataroní Jordi Rovira estrena sèrie documental a La 2

El periodista mataroní Jordi Rovira és un dels codirectors de la sèrie documental ‘Detrás del instante’, que es va estrenar dimecres a La 2 de Televisió Espanyola. La sèrie explica la vida i l’obra de 13 fotògrafs d’arreu de l’Estat espanyol amb estils diferents però amb un denominador comú: la seva actitud davant de la seva època.  De fet, la tria dels fotògrafs per a la sèrie – nou homes i quatre dones- s’ha fet amb una condició indispensable: que es pogués explicar la seva biografia a partir d’una imatge amb una bona història al darrere.

És el cas del protagonista del primer capítol, l’andalús Carlos Pérez Siquier, fotògraf destacat de la Postguerra i autor de la imatge coneguda com ‘la niña blanca’, realitzada el 1957 a La Chanca, un dels barris més pobres d’Almeria. La sèrie descobreix com va ser d’important aquesta fotografia en la carrera de l’autor, però també en la vida de la nena retratada. Ho ha explicat el mateix Jordi Rovira aquest dijous en el programa ‘El Mirador’ de Mataró Audiovisual.

La sèrie consta de 13 capítols centrats en la vida i obra de fotògrafs com Sandra Balsells, César Lucas, Manel Armengol, Raúl Cancio, Gervasio Sánchez i Joana Biarnés, qui el 2016 ja va protagonitzar un documental també codirigit per Jordi Rovira. En total, 13 autors que demostren que les imatges tenen vida pròpia i que algunes d’elles han guanyat valor amb el temps.

‘Detrás del instante’, dirigida per Jordi Rovira i Xavier Baig i produïda per REC Videproduccions, s'emet cada dimecres a les vuit del vespre a La 2, però també es pot recuperar a la carta. El primer capítol va tenir una audiència de 150.000 espectadors.

Informa: B. Doñate