El mataroní Joaquim Illa dóna un fons documental de filmacions a l'Arxiu Municipal

El mataroní Joaquim Illa i l'alcalde de Mataró, David Bote, han signat aquest dimarts un contracte de donació a l'Arxiu Municipal de 9 pel•lícules de ficció dels anys 60 i 70 rodades a Mataró en format 8 mm. Es tracta d'un fons documental de filmacions cinematogràfiques amb valor històric local on apareixen diversos llocs i festivitats emblemàtiques de la ciutat com la processó de Les Santes del 1960, la Capella dels Dolors de Santa Maria, els mosaics romans de Can Xammar, la construcció de vaixells a les Drassanes Xufré o el tren de la bruixa de la fira d'atraccions. Joaquim Illa explica que amb molt d'enginy fins i tot van aconseguir rodar imatges sota l'aigua.
Montse Clavell, directora de l'Arxiu Municipal i de gestió documental de l'Ajuntament de Mataró explica que és tot un orgull poder rebre aquest tipus de documentació que mostra la història de la ciutat.
En aquests moments les pel•lícules es troben en procés de digitalització a la Filmoteca de Catalunya, que és l'entitat que disposa dels mitjans tècnics per a la seva reproducció, conservació i transferència digital. Un cop fet el procés es posaran a disposició de la ciutadania.

Informa: J.Peñaranda